Stekt ris med svarta bönor

Vegetarisk, snabbt och gott! I slutet av månaden har man kanske inte så mycket pengar kvar. Då är denna rätt perfekt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 burkar svarta bönor, á 400 g
  • 4 portioner fullkornsris
  • 1 klyfta rödkål
  • 1 aubergine
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk limesaft

Gör så här

  1. Häll av spadet från bönorna och skölj dem i kallt vatten. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Strimla rödkålen fint och tärna auberginen.
  2. Stek rödkål och aubergine i generöst med rapsolja tills allt har fått bra med färg. Tillsätt det kokta riset och låt steka med tills även det får färg. Rör ner bönorna, riven ingefära, rivna vitlöksklyftor, sojasås och limesaft.
  3. Servera genast!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept