Stekt sparris med balsamvinäger och parmesan

Balsamvinägern har en fin sötma som gör sig bra tillsammans med parmesan och färsk stekt sparris.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 knippe grön grön sparris (450 g)
  • 2 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • havssalt
  • 2 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P.
  • 3 msk Zeta Olivolja
  • lite nymald svartpeppar
  • Zeta Storbit Parmigiano Reggiano 22 mån eller
  • Zeta Grana Padano D.O.P. 20 månader, hyvlad

Gör så här

  1. Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden. Lägg på ett fat.
  2. Blanda vinäger och olivolja och ringla över. Krydda med svartpeppar och strö på hyvlad parmesanost.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…