Strimlad biff med apelsin och ingefära

En snabb och jätte lätt och enormt god rätt. Pröva själv. Jag blev överraskadsjälv.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 450 g lövbiff
  • 15 ml kinesisk soja
  • 2 finhackade lökar
  • 1 stor morot
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 stor apelsin, skalet och saften
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 msk mjöl
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Till redning:
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Skär lövbiffarna i strimlor och lägg i en plastpåse, riv apelsinen och pressa den, blanda saften och det rivna apelsinen, häll det sen i plastpåsen med köttstrimlorna.
  2. Skaka påsen så att allt blandas väl. Låt köttet marineras i minst 3-4 timmar.
  3. Sila köttet från apelsinen och lägg åt sidan, i apelsinen tillsätter man soja, mjöl, riven ingefära, blanda väl. Skär moroten i tändstickssmala bitar (Julienne). Smält smör i en stekpanna, stek köttstrimlorna på medelvärme tills de fått lite färg ca 2 min, tillsätt moroten och låt den steka med i 3 min, tillsätt den finhackade löken och stek tills löken är genomskinlig, rör nu i apelsinblandningen och vattnet, blanda och smaka av med salt och peppar. Red såsen under omrörning.
  4. Serveras med nudlar eller ris och en grönsallad

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept