Strömming på österbottniskt vis

Receptet är för två personer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g strömmingsfilé
  • Saften från en citron
  • 1 dl riven ost, t ex: emmenthaler eller den du har hemma.
  • ½ dl hackad dill
  • ½ dl hackad lök
  • 2 dl grädde
  • 1 msk senap
  • 1 msk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Ta en ugnsform och lägg i strömmingen så att filéerna överlappar varandra. Häll över citronsaften, blanda samman dillen, öken, senapen, tomatpurén med grädden och salta och peppra, varefter blandningen hälls över fisken i formen. Strö till sist den rivna osten över, och grädda i ugnen ca 20 minuter på 165 graders värme.
  2. Servera med nypotatis och en grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr