Strömmingslåda med lax

Låda på nytt sätt! Härlig smak och sälta från rökt lax! Gott på buffén.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 tsk salt
  • 100 g rökt lax
  • 1-2 st purjolökar, ca 300 g
  • 3 dl Arla Köket ekologisk vispgrädde
  • 1 ½ msk fransk senap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Ansa och skär purjolöken i bitar. Lägg purjolöken i en smord ugnssäker form.
  3. Skölj strömmingsfiléerna, klipp bort ryggfenan och lägg dem med skinnsidan ner på en skärbräda. Salta.
  4. Skär laxen i mindre bitar, lägg en bit på varje strömming och rulla ihop dem och lägg rullarna på purjolöken.
  5. Rör ihop grädde och senap och häll över fisken.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
  7. Servera med kokt potatis och knäckebröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept