Strutsfilé med lakrits och salvia

Det bara smölter i munnen

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 320 g strutsfilé
  • 1 tsk lakritsgranulat
  • 10 st salviablad
  • 1 potatis
  • 1 morot
  • 30 g smör
  • 2 msk rapsolja till stekning
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • köttsaften från strutsfilén
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • maizenamjöl och vatten till redning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Gnid in strutsfilén i salt. Fräs lakritsgranulatet i smöret ca 30 sekunder och tillsätt sedan filén. Stek på medelhög värme till fin färg. Vira in i folie och sätt in i ugnen. Innertemperaturen ska vara ca 65-67 grader. Stek rotfruktstärningarna i oljan tillsammans med salvian i cirka 5-10 minuter. Smaka av med flingsalt och peppar.
  3. SKYSÅS:
  4. Blanda köttsaften från foliepaketet med vattnet och fonden. Ge den ett uppkok och red av den med maizenaredning. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Hade tänkt göra detta recept på nyårsafton men det sket sig. Det som orsakade detta misslyckande var att ingen visste vad lakritsgranulat var. Vad är det för något och vars kan man få tag på det? MVH Henrik

Liknande recept