Sukiyakilax med cashewnötter

Servera laxen med sukiyakisås, ris, mangold, nötter och inlagd ingefära.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 25 g cashewnötter, rostade
  • 400 g färsk mangold
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk + 1 msk rapsolja
  • 2 tsk Maizena majsstärkelse
  • 2 dl sukiyakisås från flaska
  • 2 krm salt
  • Tillbehör:
  • 3 dl ris, gärna japanskt
  • Ca 2 msk inlagd ingefära

Gör så här

  1. Börja med att koka riset enl anvisning på förpackningen.
  2. Skär laxen i 8 skivor.
  3. Hacka nötterna i grova bitar. Skölj och strimla mangolden grovt. Skala och hacka vitlöken Fräs mangold och vitlök i 1 msk olja i en rymlig panna ca 2 min.
  4. Rör ut majsstärkelsen i sukiyakisåsen och häll ner den i pannan under omrörning. Låt koka ihop ca 1 minut.
  5. Stek laxen i 1 msk olja på hög värme, ca 1 minut på varje sida, i en stekpanna. Salta. Häll över såsen med mangold och vitlöken.
  6. Servera med ris, nötter och inlagd ingefära.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…