Superduper mör fläskytterfile

Ett slarv gjorde att jag hanterade fläskytterfilen på nedanstående sätt, men det blev en glad överraskning för att köttet blev såååå himla mört och jättegott av den smakrika marinaden.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 st fläskytterfilé, färsk
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Marinad:
  • 2 lime, saften av
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 4 msk ingefära, färskriven
  • 2 msk soja
  • 4 tsk råsocker
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2-4 msk chiliflakes

Gör så här

  1. Rör ihop marinaden och förvara i en glasburk.
  2. Rensa filén från eventuella hinnor och skär därefter skivor ca 2 cm tjocka. Salta och peppra och stek i smör ca 2-3 min på varje sida. Låt kallna och frys därefter in skivorna.
  3. När de ska användas, ta fram och tina skivorna och lägg dessa i en plastpåse. Häll över marinaden i påsen och ’mojsa runt’ så alla skivor får marinad på sig. Förvara i kylskåp 2-4 timmar. Ta ut skivorna minst en halvtimme innan de ska ätas. Värm skivorna på tallrik i micron, ej på högsta värmen, ca 1-2 min

Kommentarer

gomita - Självklart går det att göra så. Men nu hade jag infryst kött och tog fram det för att använda och gjorde så som jag beskrivit. Och jag tror att mörheten beror på detta hanterande, men jag har ingen aning. Det är ju bara att prova sig fram.
Måste köttet frysas in efter stekning? Kan man inte lägga det i marinaden utan att frysa det först?

Liknande recept