Superenkel kasslergratäng

En av mina favoriter då jag vill ha något enkelt och gott att bjuda på.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500-600 g kassler, skivas i tunna skivor
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 1 dl Heinz chilisås, så mycket så grädden blir lite ljusrosa
  • 1 dl bostongurka eller mer
  • 3-4 ananasringar, delas i mindre bitar
  • 2 msk vetemjöl
  • Salt (försiktigt, eftersom kasslern är salt i sig självt)
  • Svartpeppar, lite
  • 1 msk flytande margarin, till formen

Gör så här

  1. Smörj en eldfast form med lite flytande margarin.
  2. Skiva kasslern i cirka ½ cm tunna skivor och lägg kasslerskivorna lite omlott i botten på formen.
  3. Blanda 2 dl vispgrädden med vetemjöl och vispa ihop detta så det blir slätt och inte klumpar sig.
  4. Häll i resten av vispgrädden och crème fraiche och rör om väl.
  5. Slå i chilisås, så mycket så grädden blir ljusrosa i färgen.
  6. Häll i bostongurkan och ananasbitarna och smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Slå denna gräddblandning över hela rätten.
  8. Sätt in rätten i 225 graders ugn i ca 15-20 minuter.
  9. Servera nykokt potatis eller ris och en grönsallad till.
  10. Smaklig spis!

Kommentarer

Synd att du hoppade över Bostongurkan för det är den som ä pricken över i:et och gör rätten supergod. Mitt eget betyg för denna enkla rätt är en klar femma (med Bostongurka i förståss :-)
Mycket enkel att göra och helt underbart god. Hoppade visserligen över bostongurkan då mina barn inte äter bostongurka.

Liknande recept