Superenkel pasta med rosépepparsås

Rosépeppar är ju ingen pepparfrukt utan ett bär. Även fast smaken inte blir bättre när man fräser den, som med andra kryddor/pepparfrukter, så fräser jag den för att få de lite mjukare. Vill du ha en tjockare sås, bara red den samtidigt som du tillsätter vitpeppar. Enkel, god pastasås som är lite utöver det man vanligtvis äter på dagarna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 tsk rosépeppar
  • 1 tsk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk marsala vin
  • 1 köttbuljongtärning (veg variant kan göras med grönsaksbuljong)
  • Vitpeppar
  • 2 portioner okokt pasta

Gör så här

  1. Koka upp pastavattnet och lägg sedan i pastan, koka enl anvisning på paketet.
  2. Under tiden, krossa pepparkornen i en mortel och fräs sedan snabbt i smör för att mjuka upp dem en aning. Tillsätt grädde och när den kokat upp, sänk värmen och tillsätt vinet. Smula ner buljongtärningen och när den har löst upp sig, smaka av med peppar.
  3. Servera snabbt med nykokt pasta och en sallad. Passar även utmärkt med en bit stekt lax till. Garnera med persilja, parmesan, mer rosépepparkorn, rostade pinjenötter, broccoli eller något annat gott du kan hitta på. Smaklig måltid!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…