Supersnabb thaigryta

En thai-inspirerad gryta med blandfärs och heta kryddor. Det går snabbt att göra denna goda vardagsgryta som passar bra med frisk, syrlig lime och hackade jordnötter. Välj själv mängden sambal beroende på hur stark du vill att grytan ska bli.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 120 g purjolök
  • 10 g ingefära, färsk, liten bit
  • 1 citrongräs
  • 400 g blandfärs
  • 1 msk matolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk fisksås
  • 400 ml kokosmjölk, i burk
  • 100 g spenat, färsk
  • Tillbehör:
  • Jasminris
  • Limeklyftor
  • Hackade jordnötter

Gör så här

  1. Skölj och skär purjon i 1/2 cm tjocka skivor. Skala och finhacka eller riv ingefäran. Banka på citrongräset med t ex skaftet på en kniv, dela det i 2 bitar. Bryn blandfärs och ingefära i olja i en wok eller stekpanna.
  2. Tillsätt purjo, citrongräs, sambal, fisksås, och kokosmjölk. Sjud ca 5 min. Tillsätt spenaten precis på slutet. Plocka ev ur citrongräset och servera med jordnötter, lime och jasminris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…