Sussies oxfilé med täcke

Hittade på receptet när jag var sugen på flera olika saker och inte kunde bestämma mig, så jag kombinerade allt! Det går bra att använda rostasfilé i stället för oxfilé. Gott med hemgjord klyftpotatis till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 bitar oxfilé
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten röd paprika
  • 1 förpackning tärnat bacon
  • 120 g förvällda kantareller
  • 2 påsar mozzarellaost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör att steka i
  • Klyftpotatis:
  • 1 kg potatis av fast sort
  • Rapsolja
  • Flingsalt
  • Rosmarin

Gör så här

  1. Börja med klyftpotatisen. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj potatisen, men behåll skalen på. Dela potatisen i klyftor. Lägg i en ugnspanna, ringla över rapsolja och krydda med flingsalt och rosmarin. Rör om i potatisn då och då.
  3. Tar ca 40 minuter att bli klar.
  4. Medan potatisen står i ugnen: stek bacontärningarna i sitt eget fett, ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Skiva purjolöken fint, hacka vitlöksklyftorna och paprikan och fräs i lite smör. Ta upp ur pannan och stek kantarellerna i smör, krydda med salt.
  5. Blanda alltsammans till en röra.
  6. Stek oxfilén till önskad temperatur, krydda med salt och svartpeppar.
  7. Lägg oxfilébitarna i en ugnsform, lägg bacon- och grönsaksröran ovanpå. Skiva mozzarellan och täck köttet med den. Gratinera i 250 grader ca 10 minuter.
  8. Servera med klyftpotatisen, en sallad och ett gott rödvin!

Kommentarer

Gott! Hade även timjan till potatisen. Likaså kryddade jag oxfilén med svart- och grönpeppar liksom lite marinad som jag strök på köttet som grillades. La svampen m.m. i en liten stekpanna med osten över och serverade till så var det lättare att få köttet perfekt. Serverade med lite sallad (bladspenat, ruccola etc) och ett gott rött vin.

Liknande recept