Svampfylld squash

Det finns även särskild veganost så att man kan byta ut osten om så önskas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 små squash
  • 1 gul lök
  • 300-400 g färsk svamp
  • 1 msk olja eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl sojamjölk
  • 1 msk tomatpuré
  • 2-3 tsk örtsalt
  • 1-2 krm paprikapulver
  • Ev 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Dela squashen på längden. Gröp ur köttet försiktigt med en sked och hacka det. Skala och hacka löken fint. Skiva svampen. Fräs lök och svamp i fettet på svag värme någon minut. Tillsätt squashköttet och låt det fräsa 1?2 minut. Rör ut mjölet i en del av mjölken. Häll i mjölken i grytan och vispa ner mjölkredningen. Smaksätt med tomatpuré, vitam och och paprikapulver. Tillsätt squashkött och eventuellt vitlök. Låt stuvningen sjuda på svag värme några min. Fördela stuvningen i squashskalen och strö över riven ost eller sesamfrön. Gratinera i 175 grader ca 15 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr