Svampsoppa med ädelost

Krämig och god soppa med bla ädelost och portvin.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3-4 dl trattkantareller eller annan svamp, förvälld
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • Smör
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk gräddädelost
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 2 msk rött portvin
  • Persilja, finhackad

Gör så här

  1. Hacka svampen och fräs den och löken i smör.
  2. Tillsätt mjölet och rör om.Späd med vatten lite i sänder.
  3. Smula ner buljongtärningarna. Smaksätt med ädelost och tomatpuré.
  4. Låt soppan sjuda ca 15 minuter. Tillsätt crème fraiche och portvin.
  5. Strö över persilja och servera.

Kommentarer

Denna ska jag göra i morgon kväll och bjuda kräftfiskegänget på runt lägerelden =)
Verkligen jättegod soppa. Hade bara lite mer lök samt saltade och pepprade lite (samt skippade portvinet då jag inte hade sånt hemma). Jag har nyss gjort en Gastric Bypass och måste leva på soppa några veckor. Sådana här recept gör att det inte känns speciellt jobbigt :) Heidi
Mycket god soppa och lätt att göra
Den absolut godaste soppa vi ätit!!!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…