Svampstuvning med vitlök och permesanost

Denna stuvning är supergod till mackor eller fyllda bröd m.m.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 burkar svamp
  • 1 finhackad gul lök
  • 6-8 klyftor pressad vitlök
  • 4 tsk riven parmesanost
  • 3 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 ½ msk mjöl
  • 3 msk smör
  • 1 msk kinesisk soja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Lägg i smöret i ett stekjärn och i med svampen, löken och vitlöken. Krydda efter egen smak med de tre kryddorna.
  2. När det har fräst i ungefär 5-8 minuter så ska du pudra över mjölet sen i med parmesan, soya, grädde, mjölk och eventuellt mer krydda. Låt puttra några minuter så smakerna sätter sig.
  3. Tips: Det går bra med vilken svampsort som helst även färsk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.