Svamptortilla

Trevlig rätt att bjuda som plockmat på en buffé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 l kantareller
  • 1 msk smör
  • 300 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • ½ dl skalade och hackade pistachnötter (ca 30 g)
  • 4 tortillabröd
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs ca 15 min på svag värme.
  2. Rör ner färsen, salta och peppra och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt creme fraichen och låt blandningen koka ihop . Blanda ner nötterna.
  3. Bred ut röran på bröden och rulla ihop. Skär rullarna i 4 cm långa bitar.
  4. Ringla olivoljan i en ugnsäker form och ställ i rullarna med snittytan upp.
  5. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen ca 5 min.
  6. Servera som tilltugg till ett glas torr sherry.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr