Svinabergare med gräddkokt vitkål

Har inte provat detta själv.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl ströbröd
  • 3/4 dl mjölk
  • 1½ dl riven ost (Allerum präst)
  • ½ dl ansjovis
  • Rivet skal och saft av en citron
  • 3/4 dl hackad persilja
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk mald vitpeppar
  • Gräddkokt vitkål:
  • ½ vitkålshuvud
  • 1 hackad schalottenlök
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk skuren gräslök
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Finhacka löken och fräs i en klick smör. Tillsätt den pressade vitlöken. Låt svalna.
  2. Låt ströbrödet svälla i mjölken. Skär ansjovisen i små bitar och blanda samman alla ingredienserna. Forma till små biffar och stek i smör på medelvärme, ett par minuter på varje sida.
  3. Riv eller strimla vitkålen. Mjukstek schalottenlöken i smör. Tillsätt grädde, salt och peppar. Tillsätt sedan vitkål och gräslök och låt allt koka i ca. 5 minuter.
  4. Servera färsbiffarna med den gräddkokta vitkålen.

Kommentarer

Suveränt recept! För att vara otroligt petig kanske citronen inte riktigt hörde hemma i receptet men allt som allt bland det godaste jag ätit! Perfekt "opretantiöst" och perfekt bjudmat.

Liknande recept