Tacopaj med gårdagens ingredienser

Jag brukar göra denna paj när vi fått ingredienser över från gårdagen när vi ätit tacos. Passar även alldeles utmärkt till buffén och som tilltugg (skär då pajen i små bitar).

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 150 g smör
  • 3½ dl mjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • Köttfärs, gärna med tacosmak
  • Blandade grönsaker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Riven ost

Gör så här

  1. Ugn 200º.
  2. Pajdeg:
  3. Blanda ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg.
  4. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 25 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min.
  5. Ta ut formen ur kylen, lägg köttfärsen i botten, fyll på med grönsaker.
  6. Vispa ägg och mjölk, häll i pajformen.
  7. Strö över ost. Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter, tills äggstanningen stelnat och osten fått fin färg.
  8. Servera med gräddfil, salsasås och avocado.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@maranka

Tacopaj

God och lättlagad tacopaj, lägg gärna i andra grönsaker, majs eller paprika. Pajen går utmärkt att frysa.

@specket

Pajdeg på kikärtor

Väldigt nyttig variant på mat pajdeg/botten enligt mig och de flesta dieter jag läst om. Långt mycket färre kalorier än jag någonsin lyckats med.…