Tacopaj med spenat

Av någon anledning har det blivit så att jag brukar göra den här pajen vid Halloween. Jag använder en glutenfri pajdeg, men man kan förstås ha det pajskal man föredrar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 3 dl (180 g) fin glutenfri mjölblandning (finns på ICA:s glutenfria avdelning)
  • 1 krm salt
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl kesella
  • 1-2 msk vatten
  • 400 g köttfärs
  • 1 påse Taco-kryddmix
  • 1 påse färsk, hel spenat
  • 1/2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 10-15 körsbärstomater

Gör så här

  1. Gör först pajskalet:
  2. Hacka samman mjöl, salt och matfett till en grynig massa. Det går snabbt och lätt i matberedare, men man kan även göra degen för hand.
  3. Tillsätt kesella och lite vatten i taget. Arbeta samman allt till en smidig, slät deg.
  4. Kavla ut degen mellan plastfolie eller tryck ut den för hand i en form som är ca 24 cm i diameter.
  5. Man kan även använda portionsformar. Då räcker degen till ca 8 formar. Nagga.
  6. Förgrädda pajskalet i 225 grader, 10-12 min.
  7. Fräs upp köttfärsen, blanda i kryddmixen och vattnet och låt puttra några minuter. Blanda sen ner spenaten. Vispa lätt ihop en äggstanning på ägget och mjölken och häll över.
  8. Placera halverade körsbärstomater överst, gärna blandat gula och röda. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@kaffemamma

Kaffemammas tacolåda

Mumsigt alternativ till tacos eller tacopaj. Gjord på vegfärs då jag inte gillar köttfärs, men det går självklart bra att byta ut mot det…

@rallysmulan

Smulans portionstacopaj

Himmelskt goda tacopajer i portionspajer, jag använde folieformar med diameter på 18 cm. Funkar perfekt att grädda nästan klara, som jag gjort på bilden.…