Tagliatelle med skaldjur i vin

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 förpackningar Tagliatelle Curry
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1/2 hackad gul lök
  • 1 äpple, skalat och fint,tärnat
  • 2 msk matolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk maizena
  • 100 g skalade räkor (ca 300 g med skal)
  • 100 g soltorkade tomater, strimlade
  • 1/2 dl hackad persilja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Rengör musslorna och se till att de är slutna. Fräs lök och äpple hastigt i oljan utan att det tar färg, tillsätt vin och vatten. När det stormkokar lägger du i musslorna. Koka under lock i 3-4 minuter tills musslorna öppnat sig. Lyft upp musslorna med en hålslev. Plocka dem ur skalen, men spara några i skalen för garnering. Häll grädden i buljongen och koka ihop under 5 minuter. Red av med maizena utrört i lite vatten. Lägg i musslor, räkor, soltorkade tomater och persilja. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt Tagliatelle Curry.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…