Tandoorikryddad lax med gurkyoghurt

Supergott! Lite annorlunda smakupplevelse!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 1 litet huvud isbergssallad
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 lime, saft av
  • 4 tsk tandoorikrydda
  • 4 portionsbitar lax à 120 g
  • 4 portioner basmatiris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Strimla salladen fint. Blanda gurka och sallad med matlagningsyoghurt, smaksätt med salt, peppar och limesaft.
  3. Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Fördela tandoorikryddan på laxen och sätt formen mitt i ugnen cirka 15 minuter eller tills innertemperaturen är 56 grader.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera laxen med gurkyoghurt, ris och gärna mango chutney.

Kommentarer

Gott men jag tyckte att salladen blev för syrlig. Testade då att blanda i lite mango chutney i salladen och då blev det jättegott.
Gott! Över förväntan och enkelt

Liknande recept