Taramosalata på svenska

Den goda rom eller kaviar röran man ofta får i Grekland till ett gott vitt bröd, citronklyftor och oliver, har jag här försvenskat för att passa våra svenska råvaror.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 skivor formbröd
  • 100 g röd stenbitsrom
  • 1 dl mjölk
  • 1 st äggula
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • 1 dl olivolja
  • Vitpeppar
  • Salt

Gör så här

  1. Riv löken.
  2. Låt brödet ligga i blöt i mjölken ca 10 minuter.
  3. Krama ur överflödig vätska ur brödet, lägg det sedan i en matberedare tillsammans med rom, äggula och lök.
  4. Pressa i vitlöken och häll i en matsked citronsaft.
  5. Kör matberedaren i 30 sekunder.
  6. Häll oljan i matberedaren i en fin stråle under tiden maskinen är i gång.
  7. Blandningen skall vara slät och ha en fin konsistens. Smaksätt med resen av citronsaften och peppar.
  8. Smaka av och känn om du behöver salta något.
  9. Servera med bröd, citronklyftor och oliver.

Kommentarer

hur mycket rom?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…