Tartar på lax och gambasräkor med wasabisås

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g finhackad laxfilé
  • 100 g finhackade Gambasräkor
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 3 st Noriblad
  • salladslök
  • Salt
  • nymalen vitpeppar från kvarn,
  • Wasabisås:
  • 1 dl soya Kikkoman
  • 1 msk ättika
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk wasabi
  • Garnering:
  • salladslök
  • 1 dl avrunnen löjrom
  • 1 msk finskuren "dill" från färsk fänkål (det på toppen av fänkålen, som ser ut som dill)

Gör så här

  1. Finhacka lax och räkor och blanda samman med 3 tsk salt. Tillsätt den rivna ingefäran och vitpeppar och blanda allt väl. Bred ut ett halvcentimeter tjockt lager av tartaren på ett av Noribladen och lägg på en strimma av salladslök och rulla ihop allt med hjälp av gladpack. Låt rullarna ligga en stund i kylen. Skär upp lagom stora bitar av rullarna och garnera med lite löjrom och tunna skivor salladslök på toppen. Ställ rullarna på trevliga små fat och servera med wasabisåsen vid sidan av.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…