Teriyakitofu med wokade nudlar

Med färdig teriyakisås som skänker ordentligt med smak gör du denna enkla och goda rätt på ett kick! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fast tofu
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 msk sesamfrön
  • Wokade nudlar med grönsaker:
  • Nudlar för 4 personer, eventuellt glutenfria
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • 1 zucchini, halverad och skivad
  • 2 morötter, skivade
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 msk sojasås

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skiva tofun i större bitar. Blanda med teriyakisåsen och låt marinera i minst 30 minuter. Stek den gyllene i lite olja. Pensla med lite extra teriyakisås och strö över sesamfröna.
  3. Hetta upp sesamolja och rapsolja i en stekpanna. Fräs zucchini, morötter och paprika tills allt får ordentligt med färg. Vänd ner vitlök, ingefära, sojasås och nudlar. Låt fräsa ihop i några minuter.
  4. Servera de wokade nudlarna tillsammans med teriyakitofun.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…