Tex mex-bullar med salsa och klyftpotatis

Smakrika färsbullar som för dig till Mexiko.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färsbullar:
  • 500 g blandfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 påse taco kryddmix, 40 g
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk chunky tomatsalsa, ca 350 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj potatisen och skär den i klyftor med skalet på.
  3. Skala morötter och lök, skär morötterna i bitar och löken i klyftor.
  4. Lägg allt i en långpanna och blanda runt med olivoljan. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  5. Sätt in långpannan mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills rotfrukterna är klara.
  6. Blanda ströbröd, kryddmix, 1 dl vatten, ägg och pressad vitlök i en bunke, låt svälla i ca 5 minuter.
  7. Blanda ner färsen. Forma färsen till 16 bullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
  8. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn bullarna runtom i ca 3 minuter. Sänk värmen och stek dem ytterligare 5-8 minuter. Tillsätt salsan och låt den bli varm.
  9. Servera färsbullarna med klyftpotatis och grönsaker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept