Tex-Mex-gratäng med tacotäcke

Vegetarisk middagsmys!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g quornfärs
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 påse taco kryddmix, 40g
  • 1 burk krossade tomater, 400g
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås, á 400g
  • 1 påse riven tacoost, 150g
  • ½ påse tacochips, á ca 100g
  • 2 dl gräddfil
  • Servering:
  • Grönsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja i en stekpanna/kastrull ca 3 minuter. Riv morötterna grovt. Tillsätt färsen och fräs ca 5 minuter.
  3. Blanda i tacokrydda, krossade tomater, morötter och bönor. Låt småkoka under lock i ca 10 minuter. Ta av från värmen. Blanda ner 2/3 av osten i stekpannan/kastrullen.
  4. Lägg färs- och bönblandningen i en ugnssäker form. Toppa med chipsen och resten av osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills osten smält och chipsen fått en fin färg.
  5. Servera med gräddfilen och en god grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…