Tex-Mex gratäng på varm macka

Vi brukar äta varma mackor med denna "smet" på, men allt är lovligt. Taco chips går åxå bra

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g philadelphia färskost
  • 500 g köttfärs
  • 2 msk tomatpure
  • 1 påse tacokryddor
  • 2-3 krm sambal oelek
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 liten purjolök
  • 50 g riven ost

Gör så här

  1. Blanda creme fraiche och färskosten till en slät massa.
  2. Bred ut hälften i en smord form.
  3. Bryn färsen med tomatpuren, tacokryddan och sambalen.
  4. Fördela färsen i formen. Strö över purjolöken.
  5. Blanda den resterande ostblandningen med den rivna osten.
  6. Bred detta över färsen.
  7. Grädda i ca 20 minuter. (Tills den är genomvarm)
  8. 175 grader.
  9. Ät den med taco chips eller som vår favorit:: varm macka.
  10. Lägg smeten (efter att den är gräddad) på smörat formbröd å så in i ugnen igen. Räcker till många mackor

Kommentarer

Så gott serverade det en fredagkväll när vi slappade efter veckans slit. Tack !
jättegott på varma mackor tack,tack
Gjorde denna smet och det var jättegott....Jag använde mig av stora hönökakor så det blev mer "tårta" än macka *S* Det som blev över av smateen spädde jag ut och fixade pastasås av dagen efter ;)

Liknande recept

@jan-q

Leilas godaste revbensspjäll

Revbenspjäll som är saftiga, smakrika och alldeles underbart goda på julbordet. Revbensspjällen kokas först mjälla och sedan glaseras de i ugnen. Att förkoka revbensspjäll…

@masseborglund

Grillmarinad Mazzola

En grillmarinad använder man för att möra och smaksätta kött. Den här speciella marinaden påminner mycket om den marinad man använder på affärerna där…