Tex-Mex tortillas

Enkel, snabb favorit

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 röd lök
  • 1 bifftomat
  • 2 gröna chilifrukter
  • 1 lime
  • 4 kvistar färsk koriander
  • 8-12 blad isbergssallad
  • 1 burk majskorn (325g)
  • Salt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 msk olja
  • 200 g nötfärs
  • 4 mjuka tortillas

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Hacka tomaten fint. Halvera, kärna ur och hacka chilin fint. Pressa limen. Lägg undan lite koriander för garnering och hacka resten. Strimla salladen.
  2. Låt majsen rinna av och lägg den att torka på en bit hushållspapper. Lägg majsen i en skål och mixa med stavmixer. Tillsätt lök, tomat, chili, koriandr och limejuice. Smaksätt med salt och en nypa cayennepeppar.
  3. Hetta upp hälften av oljan i en panna och stek nötfärsen 10m min. Smula den under tiden med en gaffel. Salta och krydda med resten av cayennepepparn. Ta upp köttfärsen och håll den varm.
  4. Hetta upp resten av oljan och stek tortillabröden 2 min på varje sida. Lägg köttfärs, grönsaksblandning och sallad på hälften av varje tortilla och vik dem dubbla. Strö över lite koriander och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…