Texas Smoke-glaze

En glaze penslar man på köttet under grillningen för att få färg, smak och fin glansig yta på köttet. Denna passar till nöt, kalv och kyckling.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl chilisås
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja
  • 1 dl äpplemos
  • 1 tsk liquid smoke
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 krm vitlökspulver
  • 1 tsk sojakulör

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt glazen svalna.
  2. Pensla köttet under grillning. Ju mer du penslar desto bättre! Det som blir över kan du späda ut med vatten och servera som sås.
  3. Kombinera gärna med en rub.
  4. OBS! Var försiktig så att det inte bränns om du grillar direkt över glöd. Då räcker det att pensla mot slutet av grillningen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…