Texasburgare med grönmögelost

Tina Nordströms grillade hamburgare på nötfärs toppad med grönmögelost och mjukgrillad lök som serveras i ciabatta. Smakade dessa hamburgare i sommras och dom smakade helt fantastiskt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 2 msk dijonsenap
  • ½ msk paprikapulver
  • ½ msk muskot malen
  • 1 krm cayennepeppar
  • ½ msk rökt paprikapulver
  • 2 tsk rökt anchochilipulver
  • 2 tsk salt
  • ½ dl kallt vatten
  • Ostkräm:
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g grönmögelost, ex kvibille
  • ½ st citron saft och skal
  • Övriga ingredienser
  • 4 st gula lökar med mycket skal på
  • Romansallad
  • 4 st Ciabattabröd
  • 1 st vitlöksklyfta skalad
  • Olivolja att ringla över brödet

Gör så här

  1. Börja med det som tar längst tid Rulla in lökarna i aluminiumfolie
  2. Lägg dem på glöden vänd dem då och då. Låt de ligga tills de är mjuka ca 20 min längre om de är stora.
  3. Blanda färsen med senap kryddor och vatten
  4. Forma till burgare och grilla på grillen
  5. Gnid in ciabattan med vitlök och lägg på grillen tills de får fin färg
  6. Ostkrämen
  7. Mosa osten med en gaffel tillsammans med crème fraiche, citronsaft och rivet skal.
  8. Ta löken från elden och ta ut det innersta det ska vara alldeles mjukt.
  9. Lägg det i en skål och krossa det med en gaffel eller kläm ut löken direkt på burgaren
  10. Lägg lite ostcreme på botten av brödet och lägg på ett salladsblad på med burgaren och avsluta med löken
  11. På med locket och ät

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…