Thaigryta med kyckling, ananas och mynta

Hittade detta recept på Ica, bland deras lösa blad de har vid ingångarna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g kycklinglårfilé
  • ½ purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 2-3 tsk röd curry
  • ½ bruk konserverad ananas i bitar á 567 g
  • 400 ml lätt kokosmjölk
  • 1 dl ananasspad
  • 3 limeblad
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 150 g sugarsnaps
  • 2 msk hackad färsk mynta

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Strimla kycklingen. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  2. Bryn kycklingstrimlorna i olja, tillsätt vitlök och röd curry och låt det fräsa med i en halv minut. Låt ananasen rinna av men spara spadet. Tillsätt ananas, kokosmjölk, ananasspad, limeblad och hönsbuljong. Låt det koka sakta i 7-8 minuter. Tillsätt purjolök och sugersnaps och låt det koka i 2-3 minuter. Strö över hackad mynta.
  3. Servera thaigrytan med jasminris och sallad

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept