Thailändsk bowl

Kycklingfärsen får genuin thailändsk smak av fisksås, lime och chili.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • ½ röd chili, finhackad
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • Salt
  • 180 g risnudlar
  • 1 msk sesamfrön
  • 180 g färska böngroddar
  • ½ msk sesamolja
  • 2 salladslökar, strimlade
  • ½ gurka, hyvlad
  • ½ kruka mynta
  • Servering:
  • Eventuellt 1 röd chili, strimlad
  • Eventuellt 2 lime, delade

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen tills den fått fin färg. Tillsätt vitlök och chili och stek någon minut. Häll i limesaft och fisksås. Smaka av med salt.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna till fin färg. Vänd runt böngroddarna i sesamolja och sesamfrön.
  3. Fördela nudlar och alla grönsaker i serveringsskålar. Toppa med färsk mynta, chili och lime att pressa över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…