Thailändsk kycklinggryta

Snabblagad gryta där den röda currypastan ger den rätta smaken. En färgglad gryta med strimlad paprika, purjo och sockerärter och morötter i stavar. En fröjd för både ögat och magen!!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g kycklingfilé
  • Olja till stekning
  • 1 röd paprika
  • 2 purjolökar
  • 2 morötter
  • 150 g sockerärter
  • 2-3 msk röd currypasta (eller efter egen smak)
  • 2 burkar kokosmjölk à 400 g
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Strimla kycklingfilé, paprika, purjo och sockerärter. Skär morötterna i stavar.
  2. Hetta upp olja i en vid panna och fräs kycklingfilén tills den får fin färg. Tillsätt currypasta och kokosmjölk. Sjud ca 5 minuter tills kycklingen är genomkokt. Krydda med salt och peppar. Lägg i grönsakerna och sjud ytterligare några minuter tills de är knappt mjuka.
  3. Servera grytan med kokt ris och gärna lite sweet chili-sås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@smedjegard

Shawarma

Shawarma (arabiska: شاورما, hebreiska: שווארמה) är en maträtt från Mellanöstern som liknar kebab. Den består av ett stycke skurna köttbitar, oftast lamm eller kyckling…