Thailändsk röd curry med tofu och grönsaker

Dröm dig bort till Thailand i denna goda vegetariska rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g långkornigt ris
  • 2 msk sesamolja
  • 600 g naturell tofu
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1½ cm färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1½ msk röd currypasta
  • 6 limeblad
  • 450 ml kokosmjölk
  • 1 mogen mango
  • Limejuice

Gör så här

  1. Koka riset i 600 ml kokande saltat vatten.
  2. Skär tofun i 1½ cm stora tärningar. Hetta upp oljan i en wok och stek tofun runtom. Ställ åt sidan.
  3. Strimla paprikorna, skiva löken fint. Finhacka vitlök och ingefära. Fräs paprikan med lök, ingefära och vitlök.
  4. Häll över currypasta och rör om, tillsätt halverade limeblad och låt allt steka en kort stund. Häll över kokosmjölk och låt allt sjuda på svag värme 5-7 minuter.
  5. Rör ner tofun och bitar av mango. Krydda efter smak med limejuice. Servera med kokt ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…