Thailändska vårrullar á la Than

Gott som tilltugg eller förrätt. Hittar du inte vårrulleplattor kan du ersätta dem med dubbel filodeg skuren i lika stora rutor. Det är också gott med hälften fläskfärs och hälften hackade räkor. Krabba, räkor och kycklingfärs blir också gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g glasnudlar, vermicelli, eller vanliga nudlar
  • 2 msk olja
  • 100 g fläskfärs (valfritt)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl riven morot
  • 1 ägg
  • 2 dl riven färsk kål
  • 1 msk fisksås
  • 1 pkt vårrulleplattor 12 x 12 cm
  • 1 msk maizena och 1 msk vatten
  • 5 dl olja till fritering
  • Tillbehör:
  • Söt chilisås

Gör så här

  1. Låt vårrulleplattor eller filodeg tina några timmar innan. Låt glasnudlar bli mjuka i vatten (en halvtimme räcker), häll av och klipp i mindre bitar.
  2. Pressa vitlöken i en skål och blanda i nudlar, morot, ägg, kål och fisksås. Stek i olja under omrörning i fem minuter. Gärna i en wok eller panna med höga kanter. Låt svalna.
  3. Lägg 1 matsked fyllning på varje degplatta. Vik in ändar, rulla ihop och "klistra" skarven med maizena och vattenblandningen. Vårrullar kan nu frysas.
  4. Fritera eller stek vårrullarna i solrosolja tills de fått en gyllengul färg. Du kan också ugnsteka dem på inoljad ugnsplåt. Servera på fat med söt chilisås att dipp i.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept