Thaisallad

Variera med att byta ut grillad rostbiff mot till exempel kyckling eller fläskfilé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Dressing:
  • 2 msk japansk soja
  • 3 msk pressad lime
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk sesamolja
  • 2 krm råsocker
  • Sallad:
  • 300-400 g grillat kött, t ex rostbiff i tunna skivor
  • 1/4 gurka
  • ½ rödlök
  • 10 cocktailtomater
  • ½ röd spansk pepparfrukt
  • 1 liter blandade salladsblad t ex spenat, jungfrusallad, rödbetsskott, persilja, koriander eller thaibasilika
  • Tillbehör:
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Sås: Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  2. Lägg köttskivorna på ett fat. Ringla över hälften av dressingen och låt stå en stund.
  3. Sallad: Skala och finstrimla gurka och rödlök. Dela tomaterna. Dela kärna ur och finstrimla pepparfrukten.
  4. Fördela gurkan, rödlöken, tomaterna, pepparfrukten samt sallads- och örtbladen på tallrikar. Toppa med köttet. Ringla över resten av dressingen. Strö över sesamfrön.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ishouldcoco

Müsliebar

Ett gott mellan mål som ger dig rätt sorts energi. Tillsätt lite extra torkad frukt så har du gjort en lite nyttigare kaka att…

@lennali

Kolakakor med havre

Prövade idag ett nytt kakrecept från Viktoria Schiöler´s blog. Blev jättegoda, men 40 kakor fick jag inte ut, snarare hälften. Berodde kanske på att…