Tigerräkor med ingefära

En festlig och god bjudrätt som är enkel att tillaga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg tigerräkor med skal
  • 2 tsk riven ingefära
  • Drygt 1 ½ dl Olivado Avokadoolja
  • 2 msk honung
  • 1 pressad citron
  • Drygt ½ dl sojasås
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk mald mejram

Gör så här

  1. Blanda avokadoolja, citronjuice, ingefära, sojasås, vitlök, honung och mejram i en skål. Tillsätt därefter tigerräkorna och rör om ordentligt. Täck över och förvara i kylen i 24 timmar, vänd tigerräkorna emellanåt. För att förbereda tillagningen, blötlägg träspetten i kallt vatten och trä därefter på tigerräkorna.
  2. Grilla tigerräkorna antingen på en grill eller grilla i ugnen, pensla med avokadoolja då och då. Grilla tigerräkorna tills de blir rödvita. Vänd dem ofta. Servera med några citronskivor och några kvistar färsk mejram. Passar utmärkt att servera tillsammans med sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…