Tikka Masala

Indisk curryrätt med kyckling som går hem hos alla. Denna version är fettsnål och näringsberäknad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st kycklingfiléer à 200 g
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 2,5 dl vatten
  • 1 msk curry
  • 1 tsk vitpeppar
  • Salt

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i små bitar. Häll i dem i en fettsnål teflonpanna på hög värme och vänta tills de fått färg på ytan. Häll därefter på vattnet och låt koka i några minuter.
  2. Under tiden kycklingen kokar, häll upp matlagningsgrädden i en kastrull och tillsätt kryddor.
  3. När det endast återstår några matskedar av vattnet du hällde på kycklingen är kycklingen klar, häll då över kycklingen tillsammans med vätskan(buljongen) i kastrullen. Koka upp och servera med ris.
  4. Kcal: 275/port.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…