Tilapia saffransgryta

Du kan använda färska eller frysta filéer (eller annan vit fast fisk), detsamma med räkorna. Serveras godast till vitt ris och gott brytbröd (att suga upp såsen med). Kan ätas som soppa med bara bröd i djup tallrik. Jag ångade även lila blomkål (så vackert) och broccoli till, när jag svängde ihop det här. Gott även en varm sommar dag med tex Italienskt Prosecco vin, lätt bubbligt vitt vin med låg alkohalt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Tilapia filéer 3-4 st
  • 2-3 dl räkor skalade, frysta eller färska
  • 1 röd lök. (eller halv om stor)
  • 1 paprika
  • 2-3 tsk grönsaksbuljong flytande koncentrerad (eller fond)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl cremé fraiche
  • 0,5 dl grädde
  • Saffran (0,125 gram)
  • Havssalt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Hacka löken och paprikan mycket fint och fräs den på låg värme så den inte bränner.
  2. Förbered din fisk, genom att skära i munsbitar, och häll upp räkorna i en skål, så de börjar tina.
  3. Rör i vinet och låt sjuda upp, sedan addera den koncentrerade buljongen och låt puttra några minuter. Häll på vatten och ge det nån minut eller två innan du stjälper i cremé fraichen. Puttra på och addera sen grädden. Häll på saffran och rör om ordentligt.
  4. När all detta har värmt upp och sjudit nån minut kan du lägga i fisken (helst färsk eller helt tinad). Två minuter senare lägg i räkorna (halvtinade går bra, de värmer på så fort).
  5. Småputtra i några minuter, smaka av med salt (väldigt lite pga buljongen) och vitpeppar.

Kommentarer

Lättlagad och mycket god.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…