Toast på julskinka

För oss som alltid köper för mycket julskinka...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g julskinka, kokt, skivad
  • 1/2 msk olja
  • 4 skivor grovt bröd, rostat
  • Svampragu:
  • 300 g blandad svamp, t ex kantareller och champinjoner
  • 1 morot, tärnad
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 5 salladslökar, skivade
  • 1/2 dill, grovt hackad
  • Chutney:
  • 2 äpplen, skalade, klyftade
  • 1/2 msk smör
  • 2 msk honung
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad

Gör så här

  1. Stek svamp och morotstärningar i smör.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rör ner salladslök och dill.
  4. Stek äppelklyftorna i smör, häll på honung och låt klyftorna karamelliseras.
  5. Rör ner ingefäran.
  6. Stek skinkskivorna snabbt i lite olja i het panna.
  7. Lägg upp skinkskivorna på brödet och toppa med svampragu och chutney.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr