Tofusatayspett med vattenmelon och jordnötssås

Marinaden ger tofun massor av smak. Det här har blivit en ny grillfavorit här hemma! Marinaden kan förstås användas till alla möjliga grillråvaror.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fast tofu
  • 500 g vattenmelon
  • Rapsolja att pensla med
  • Sataymarinad:
  • 2 vitlöksklfytor, rivna
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 1 lime, pressad saft
  • ½ dl ljus soja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk agavesirap
  • 2 tsk gurkmeja
  • Jordnötssås:
  • 2 dl krämigt jordnötssmör
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk agavesirap
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk vatten
  • 1 dl jordnötter, hackade
  • 1 röd chili, finhackad

Gör så här

  1. Sataymarinad:
  2. Skär tofun i avlånga bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden. Vänd försiktigt runt tofubitarna i marinaden. Låt marinera i minst 30 minuter, gärna längre.
  3. Jordnötssås:
  4. Mixa alla ingredienser utom jordnötter och chili. Mixa såsen slät och vänd ner hackade jordnötter och finhackad chili.
  5. Trä tofubitarna på spett och grilla till fin färg. Skär melonen i tjocka skivor och pensla med olja. Grilla lätt på båda sidorna. Servera spetten med jordnötssås och melon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…