Tomatfläsk i form

En god vardagsrätt och dessutom lättlagad, eftersom den står i ugnen större delen av tiden. Var inte rädd för att krydda och slösa gärna med persiljan till serveringen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 - 6 potatisar
  • 2 msk matfett
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 gula lökar
  • 600 g skivat magert bogfläsk, benfri kotlett eller filé
  • Timjan
  • Basilika
  • 1 burk skalade tomater, ca 400 g
  • Persilja

Gör så här

  1. Skala potatisarna, halvera dem och skär dem i skivor. Bryn 1 msk av matfettet i en stekpanna, lägg i potatisen och låt den ta färg. Salta och peppra och ta upp potatisen ur stekpannan.
  2. Skär löken i skivor och fräs den i 1/2 msk matfett. Ta upp också den och lägg i resten av fettet. Bryn köttet fint på bägge sidor och krydda med salt och peppar.
  3. Lägg kött, potatis och lök i en ugnssäker form och strö litet timjan och basilika över. Lägg också i tomaterna och häll på litet av spadet från burken. Täck formen med lock eller folie och sätt in den i ugnen ca 30 minuter eller tills köttet känns alldeles mört och potatisen är mjuk.
  4. Strö rikligt med klippt persilja över rätten när den ska sättas fram på bordet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@marre73

Fläskgryta med sting

Leker med mat och hittade på detta, blev riktigt gott och är lätt att göra. Maten sköter sig själv i ugnen och man slipper…

@mafia

Kleftiko

Egenkomponerat recept på en rätt,som vi åt många gånger under vår övervintring på Cypern.