Tomatsallad Caprese

Frisk och utmärkt vid sidan av nästan allt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 stora tomater, väl mogna
  • 100 g mozzarella
  • 1 msk olivolja, extra virgin
  • 1/4 tesked senap
  • 1/4 tesked flytande honung
  • 1 tsk god vinäger, gärna balsamic
  • 5-10 färska basilikumblad

Gör så här

  1. Skiva tomaterna och lägg upp på en tallrik eller litet fat. Skiva mozzarellan och skär i portionsbitar. Lägg ovanpå tomaterna. Skär basilikumbladen i mindre bitar. Smaken kommer då fram bättre. Lägg dem ovanpå mozzarellan.
  2. I en liten skål, blanda olivolja, vinäger, senap och honung. Rör kraftigt så allt blandar sig. Tillsätt eventuellt lite salt. Häll över tomaterna.
  3. Servera som förrätt, mellan rätterna, eller som en sallad efter huvudrätten. Jag föredrar att äta salladen separat, och inte blanda på tallriken med varm mat.

Kommentarer

Härligt god Passade utmärkt till fredagsmyset Kristina
Kanongott, jag hade mina egenodlade växthus tomater.

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…