Tomatspätta med purjolök

Ugnskokt fisk är både nyttigt, gott och kalorifattigt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g spättfilé, färsk eller tinad fryst
  • 1 liten purjolök
  • 1/2 burk hela tomater med spad
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Ugn 225 grader.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken fint. Lägg den i botten på en lätt oljad ugnssäker form.
  3. Rulla eller vik spättfiléerna och lägg dem på purjolöken. Salta och peppra.
  4. Häll över tomaterna med spad och smula ner buljongtärningen.
  5. Täck formen med folie och koka i ugnen i ca 25 minuter. Servera med kokt, gärna pressad potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept