Tonfisk på risbädd

Snabbt, enkelt och jättegott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 burkar tonfisk
  • 4 dl ris
  • 7-8 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 400g färska champinjoner
  • 2 burkar vit sparris
  • Olja
  • 2 dl grädde
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 msk stark senap
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Hacka löken och stek mjuk i olja.
  2. Tillsätt riset, vattnet och buljongtärningen, låt koka tills riset är färdigt.
  3. Bred ut i en ugnsfast form, täck med tonfisk. Skär champinjoner och sparris i bitar och lägg ovanpå tonfisken.
  4. Vispa grädden, blanda med majonnäsen, osten och senapen. Bred blandingen ovanpå de övriga ingredienserna. Ställ in i ugnen, 200 º C, i cirka 20 minuter eller tills ytan är gyllene.

Kommentarer

Riktigt gott. Dock spetsade jag rätten med extra senap... ville ha den lite skarpare! Använde hälften dijon o hälften vanlig senap :)

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr