Tonfiskpaj

En pajdeg som blir mycket god trots att den är betydligt hälsosammare än klassisk pajdeg med bara vetemjöl och margarin. Ett recept för dig som tänker på GI eller bara vill äta sundare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl rågmjöl eller mörkt lantvetemjöl
  • 1 dl olivolja
  • 1-2 msk filmjölk
  • Fyllning:
  • 2 burkar tonfisk
  • 1 dl hackad dill + gräslök
  • 1 liten gul lök
  • 3 dl riven ost
  • 3 ägg
  • 2 dl créme fraiche
  • ½ tsk salt
  • Lite vatten

Gör så här

  1. Blanda ihop rågmjöl med olivolja och filmjölk.
  2. Tillsätt till sist vatten och rör tills det blir en deg, aningen smulig men ändå så att den hänger ihop när man trycker ut den.
  3. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter.
  4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
  5. Låt tonfisken rinna av och fördela den i pajskalet.
  6. Strö över lök, dill och gräslök.
  7. Fördela osten över.
  8. Vispa samman ägg, créme fraiche och salt.
  9. Häll det över pajen.
  10. Grädda mitt i 200 grader i ca 30-35 minuter tills äggstanningen stannat och fått fin färg.
  11. Garnera ev. med lökringar och oliver.
  12. Sallad smakar bra till.

Kommentarer

En super god paj.

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr