Tonfisktårta

Supergod smörgåstårta som är svår att tröttna på.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 hönökakor
  • Fyllning:
  • 2 burkar tonfisk (ca 400 g)
  • 1 stor finhackad gul lök
  • 4 dl cème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering:
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • 8 kokta skivade ägg
  • Räkor
  • Dill
  • Tomat
  • Stenbitsrom

Gör så här

  1. Smula den avrunna tonfisken i en bunke. Blanda ner lök, crème fraiche, majonnäs och chilisås. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg ihop två brödskivor. Bred på hälften av tonfiskröran och lägg på två nya brödskivor och bred på resten av fyllningen. Lägg på de två sista brödskivorna och täck med plastfolie. Låt stå kallt till dagen efter.
  3. Nästa dag blandar du crème fraiche, majonnäs och chilisås. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Bre smeten över hela tårtan, även kanterna. Garnera med ägg skivor, räkor, dill, tomat och stenbitsrom.

Kommentarer

Tack den blev jätte god!!! Tack för recepten :)
Tack för ett bra recept! Bjöd släkten på denna smörgåstårta, alla tog om och fatet blev rensat :) Garnerade runtom med blandad sallad (typ ruccola, spenat, mangol m.m) samt med ägg, räkor, tomat, halva citronskivor, dill och vindruvor uppepå.
Toppbetyg helt klart! Så enkelt och så gott! Hade den kvällen innan midsommarafton och den gjorde toppsucce!

Liknande recept

@anderstam

Tonfiskrulle

Härligt frisk tunnbrödsrulle med sommarkänsla. Passar lika bra på buffén som på picknick. Själva röran fungerar även bra till smörgåstårtor och landgångar.