Tonfriskgratäng med tomat- och löksallad.

God och med lågt GI.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 stora gröna zucchini, (600-800 g)
  • Salt
  • Olja till formen
  • 3 burkar tonfisk i vatten
  • 2 dl sojagrädde
  • 50 g Philadelphia light
  • 50 g riven hårdost
  • salt och malen vitpeppar
  • Lök- och tomatsallad:
  • 6 tomater
  • 2 salladslökar
  • Kryddsalt

Gör så här

  1. 1. Värm ugnen till 225°.
  2. Skala zucchinin och hyvla den till band med hjälp av en osthyvel. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och sjud banden i någon minut. Låt dem rinna av och lägg dem i en smord ugnssäker form. Hacka tomaterna och lägg ovanpå zucchinin i formen. Låt tonfisken rinna av och fördela den ovanpå. Vispa sönder Philadelphian i grädden och krydda med salt och peppar. Häll blandningen över tonfisken i formen och strö över den rivna osten. Grädda rätten i 20 minuter.
  3. Tomatsallad:
  4. Skiva tomaterna och hacka salladslöken. Varva lök och tomater med kryddsalt och låt stå kallt till servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…