Torsk i hummer och apelsinsås

Snabb och enkel fiskrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g torskfilé eller annan valfri vit fisk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 msk koncentrerad hummerfond
  • Rivet skal av 1/2 apelsin
  • 1/2 tsk timjan

Gör så här

  1. Skär fisken i 4 portionsbitar och salta dem lätt.
  2. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smöret i en låg, vid panna.
  3. Vispa ihop creme fraiche, mjölk, hummerfond, apelsinskal och timjan.
  4. Lägg ner fisken i pannan. Vänd den i smöret och häll över såsen.
  5. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme under lock i 5-6 minuter.
  6. Servera med kokta grönsaker, ris eller potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…