Torsk i paket

Här serveras hela middagen i ett välmatat paket. På så vis bevaras all den goda aromen från fisken och grönsakerna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 potatisar
  • Salt
  • 600 g torskfilé, färsk eller fryst, tinad
  • 1 liten purjolök
  • 1 gul paprika
  • 3 tomater
  • ½ knippe färsk basilika
  • ½ knippe persilja
  • 2 msk kapris
  • 4 tsk olivolja
  • Nymald svartpeppar
  • 2 dl vitt vin
  • Citronskivor till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisarna och skär dem i skivor. Koka potatisskivorna fem minuter i saltat vatten. Häll upp potatisen i ett durkslag och låt den rinna av väl.
  2. Dela torskfilén i fyra lika stora bitar. Ansa och skölj purjolöken. Skär den ljusa delen i skivor och hacka den gröna delen. Skölj paprikan och skär den i 1 cm stora bitar. Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Ta av bladen från basilika och persilja och hacka bladen. hacka kaprisen grovt.
  3. Smörj fyra ark bakplåtspapper med olivolja. Lägg potatisskivor och purjoringar i botten och lägg torskfilén ovanpå. Salta och peppra. Lägg tomater, grönt purjohack, paprikabitar, hackad kapris och kryddgrönt ovanpå fisken.
  4. Vik upp papperet runt fisken och häll ½ dl vitt vin över varje fiskportion. Förslut paketet ordentligt och lägg dem på en plåt. Baka fisken 20 minuter i ugnen. Lägg upp ett paket på varje tallrik. Servera citronskivor till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept